Buurtvereniging De Berkt

In 1997 werden de eerste woningen opgeleverd in het plan ‘De Berkt’.
Een uniek plan in Veldhoven, waar nieuwe woningen werden gebouwd in een bestaand plan van de Severinus, een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bij het opzetten van de bouwplannen is uitgegaan van een integratie van mensen met een verstandelijke beperking en mensen die dat niet hebben.
Het resultaat is een prachtige wijk waarin gebouwd werd tussen de bestaande begroeiing in. De prachtige Platanen die overal stonden, zijn zoveel mogelijk gespaard gebleven.

Deze jonge wijk schreeuwde natuurlijk om een buurtvereniging. Gelukkig waren er bij de bewoners van het eerste gedeelte van de nieuwbouw een aantal mensen met een rijk verenigingsverleden. Het begin was gemaakt en medio 1998 hielden we ons eerste buurtfeest. 

Altijd is het streven van de buurtvereniging geweest om de bewoners van de Severinus overal bij te betrekken. Onze jaarlijkse buurtborrel met barbecue is daarbij een hoogtepunt in onze gezamenlijke ontmoetingen.

Met de uitbreiding van de wijk in 2002 (fase 2) en in 2005 (fase 3) is het totaal aantal woningen wat we tot onze buurt mogen rekenen gekomen op 221. Van deze woningen is 75% ook daadwerkelijk lid van onze buurtvereniging. 

Buurtvereniging De Berkt.